Tortilla - węglowodany

tortilla tortilla pełnoziarnista
na 100 g na 100 g
Węglowodany 49.38 g 45.89 g
Węglowodany przyswajalne 45.88 g 36.09 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 3.50 g 9.80 g
Sacharoza (cukier) 0.60 g b/d
Glukoza 0.38 g b/d
Fruktoza 0.28 g b/d
Skrobia 38.38 g b/d
Laktoza b/d b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w tortilli oraz jakie alergie mogą powodować.
Tortilla - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w tortilli?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych tortilli.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z tortilli

Przepisy z tortillą

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto