Orzechy włoskie - węglowodany

Orzechy włoskie
na 100 g
Węglowodany 13.70 g
Węglowodany przyswajalne 7.00 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 6.70 g
Sacharoza (cukier) 2.43 g
Glukoza 0.08 g
Fruktoza 0.09 g
Skrobia 0.06 g
Laktoza b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/170187/nutrients
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w orzechach włoskich oraz jakie alergie mogą powodować.
Orzechy włoskie - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w orzechach włoskich?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych orzechów włoskich.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z orzechach włoskich
Orzeszki ziemne, Pistacje, Orzech brazylijski, Orzechy

Przepisy z orzechami włoskimi

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto