Miód - węglowodany

Miód Miód sztuczny
na 100 g na 100 g
Węglowodany 82.40 g 82.40 g
Węglowodany przyswajalne 82.20 g 82.20 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 0.20 g 0.20 g
Sacharoza (cukier) b/d b/d
Glukoza b/d b/d
Fruktoza b/d b/d
Skrobia b/d b/d
Laktoza b/d b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1103956/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1103956/nutrients
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w miodzie oraz jakie alergie mogą powodować.
Miód - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w miodzie?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych miodu.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z miodzie

Przepisy z miodem

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z miodem

baklava kcal, biała kiełbasa z grilla kcal, boczek pieczony kcal, brownie z fasoli kcal, chałwa kcal, chleb jaglany kcal, chleb z żurawiną kcal, ciasto krówka kcal, ciasto marchewkowe fit kcal, ciasto miodownik kcal, fit ciasto marchewkowe kcal, granola kcal, kiełbasa z grilla kcal, krajanka piernikowa kcal, makaron sojowy z kurczakiem kcal, mango lassi kcal, mazurek ciasto kcal, owsianka z masłem orzechowym kcal, pieczona owsianka kcal, pieczone jabłka z cynamonem kcal, pierniczki w czekoladzie kcal, pierniki kcal, rogale świętomarcińskie kcal, udziec z indyka kcal, żeberka w miodzie kcal
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto