Maliny - węglowodany

Maliny Maliny mrożone
na 100 g na 100 g
Węglowodany 11.90 g 11.94 g
Węglowodany przyswajalne 5.40 g 5.44 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 6.50 g 6.50 g
Sacharoza (cukier) 0.20 g b/d
Glukoza 1.86 g b/d
Fruktoza 2.35 g b/d
Skrobia b/d b/d
Laktoza b/d b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/167755/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1102709/nutrients
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w malinach oraz jakie alergie mogą powodować.
Maliny - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w malinach?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych malin.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z malinach
Jabłko, Arbuz, Truskawki, Winogrona, Borówka amerykańska, Kiwi,

Przepisy z malinami

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto