Makaron ryżowy - węglowodany

Makaron ryżowy Makaron ryżowy ugotowany
na 100 g na 100 g
Węglowodany 80.20 g 24.00 g
Węglowodany przyswajalne 78.60 g 23.00 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 1.60 g 1.00 g
Sacharoza (cukier) b/d b/d
Glukoza b/d b/d
Fruktoza b/d b/d
Skrobia b/d b/d
Laktoza b/d b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/169742/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168914/nutrients
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w makaronie ryżowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Makaron ryżowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w makaronie ryżowym?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych makaronu ryżowego.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z makaronie ryżowym
Ryż, Makarony, Makaron sojowy,

Przepisy z makaronem ryżowym

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto