Mąka orkiszowa - węglowodany

mąka orkiszowa
na 100 g
Węglowodany 73.33 g
Węglowodany przyswajalne 60.03 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 13.30 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1498963/nutrients
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w mące orkiszowej oraz jakie alergie mogą powodować.
Mąka orkiszowa - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w mące orkiszowej?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych mąki orkiszowej.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z mące orkiszowej
Płatki owsiane, Mąka gryczana,

Przepisy z mąką orkiszową

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto