Kakao - węglowodany

Kakao 16% (proszek) kakao niesłodzone
na 100 g na 100 g
Węglowodany 57.90 g 57.90 g
Węglowodany przyswajalne 20.90 g 20.90 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 37.00 g 37.00 g
Sacharoza (cukier) b/d b/d
Glukoza b/d b/d
Fruktoza b/d b/d
Skrobia b/d b/d
Laktoza b/d b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1097878/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w kakao oraz jakie alergie mogą powodować.
Kakao - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w kakao?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych kakao.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z kakao
Czekolada gorzka, Czekolada,

Przepisy z kakao

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto