Jogurt naturalny - węglowodany

Jogurt naturalny 2% Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu Jogurt naturalny
na 100 g na 100 g na 100 ml
Węglowodany 6.61 g 7.04 g 7.68 g
Węglowodany przyswajalne 6.61 g 7.04 g 7.68 g
Błonnik (nieprzyswajalne) b/d b/d b/d
Sacharoza (cukier) b/d b/d b/d
Glukoza b/d b/d b/d
Fruktoza b/d b/d b/d
Skrobia b/d b/d b/d
Laktoza b/d b/d b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1651012/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1097560/nutrients
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w jogurcie naturalnym oraz jakie alergie mogą powodować.
Jogurt naturalny - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w jogurcie naturalnym?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych jogurtu naturalnego.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z jogurcie naturalnym

Przepisy z jogurtem naturalnym

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto