Jajka - węglowodany

Białko jajka Jajko Żółtko jajka
na 100 szt. na 100 szt. na 100 szt.
Węglowodany 0.73 g 0.72 g 3.59 g
Węglowodany przyswajalne 0.73 g 0.72 g 3.59 g
Błonnik (nieprzyswajalne) b/d b/d b/d
Sacharoza (cukier) b/d b/d b/d
Glukoza b/d b/d b/d
Fruktoza b/d b/d b/d
Skrobia b/d b/d b/d
Laktoza b/d b/d b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1100199/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1100183/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1100203/nutrients
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w jajkach oraz jakie alergie mogą powodować.
Jajka - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w jajkach?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych jajek.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z jajkach

Przepisy z jajkami

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto