Jabłko - węglowodany

Jabłko
na 100 g
Węglowodany 13.60 g
Węglowodany przyswajalne 11.20 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 2.40 g
Sacharoza (cukier) 2.07 g
Glukoza 1.87 g
Fruktoza 6.10 g
Skrobia 0.05 g
Laktoza b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168202/nutrients
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w jabłku oraz jakie alergie mogą powodować.
Jabłko - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w jabłku?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych jabłka.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z jabłku
Banan, Arbuz, Truskawki, Gruszka, Winogrona, Pomarańcze, Maliny, Awokado, Cytryna,

Przepisy z jabłkiem

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto