Czekolada gorzka - węglowodany

Czekolada deserowa Czekolada gorzka
na 100 g na 100 g
Węglowodany 59.40 g 52.40 g
Węglowodany przyswajalne 56.00 g 44.40 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 3.40 g 8.00 g
Sacharoza (cukier) b/d 36.40 g
Glukoza b/d b/d
Fruktoza b/d b/d
Skrobia b/d b/d
Laktoza b/d 0.31 g
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1104023/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/170272/nutrients
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w gorzkiej czekoladzie oraz jakie alergie mogą powodować.
Czekolada gorzka - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w gorzkiej czekoladzie?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych gorzkiej czekolady.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z gorzkiej czekoladzie
Czekolada, Kakao

Przepisy z gorzką czekoladą

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto