Cytryna - węglowodany

Cytryna Skórka z cytryny Kandyzowana skórka cytryny
na 100 g na 100 g na 100 g
Węglowodany 9.32 g 16.00 g 75.00 g
Węglowodany przyswajalne 6.52 g 5.40 g 71.60 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 2.80 g 10.60 g 3.40 g
Sacharoza (cukier) b/d b/d b/d
Glukoza b/d b/d b/d
Fruktoza b/d b/d b/d
Skrobia b/d b/d b/d
Laktoza b/d b/d b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1102594/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/167749/nutrients
  • https://www.frisco.pl/pid,9766/n,bakalland-skorka-pomaranczowa/stn,product
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w cytrynie oraz jakie alergie mogą powodować.
Cytryna - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w cytrynie?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych cytryny.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z cytrynie
Jabłko, Arbuz, Truskawki, Pomidor, Winogrona, Pomarańcze, Awokado,

Przepisy z cytryną

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto