Cukinia - węglowodany

Cukinia Cukinia baby
na 100 g na 100 g
Węglowodany 3.11 g b/d
Węglowodany przyswajalne 2.11 g b/d
Błonnik (nieprzyswajalne) 1.00 g b/d
Sacharoza (cukier) 0.05 g b/d
Glukoza 1.07 g b/d
Fruktoza 1.38 g b/d
Skrobia b/d b/d
Laktoza b/d b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/169291/nutrients
  • None
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w cukinii oraz jakie alergie mogą powodować.
Cukinia - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w cukinii?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych cukinii.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z cukinii
Pomidor, Kalafior,

Przepisy z cukinią

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto