Chleb razowy - węglowodany

Chleb żytni razowy
na 100 g
Węglowodany 48.30 g
Węglowodany przyswajalne 42.50 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 5.80 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/172684/nutrients
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w chlebie razowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Chleb razowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w chlebie razowym?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych chleba razowego.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z chlebie razowym
Chleb, Chleb żytni,

Przepisy z chlebem razowym

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto