Brokuł - węglowodany

Brokuły Brokuł gotowany
na 100 g na 100 g
Węglowodany 6.64 g 2.88 g
Węglowodany przyswajalne 4.04 g 0.18 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 2.60 g 2.70 g
Sacharoza (cukier) b/d b/d
Glukoza b/d b/d
Fruktoza b/d b/d
Skrobia b/d b/d
Laktoza b/d b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1103170/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1103085/nutrients
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w brokule oraz jakie alergie mogą powodować.
Brokuł - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w brokule?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych brokuła.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z brokule
Ziemniak, Marchewka, Pomidor, Cebula, Kalafior,

Przepisy z brokułem

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto