Bataty - węglowodany

Bataty
na 100 g
Węglowodany 17.72 g
Węglowodany przyswajalne 15.22 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 2.50 g
Sacharoza (cukier) 1.43 g
Glukoza 0.54 g
Fruktoza 0.43 g
Skrobia 5.22 g
Laktoza b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w batatach oraz jakie alergie mogą powodować.
Bataty - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w batatach?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych batatów.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z batatach
Ziemniak, Banan, Burak, Kukurydza, Marchewka, Pomidor, Ogórek

Przepisy z batatami

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto