Awokado - węglowodany

Awokado
na 100 g
Węglowodany 8.53 g
Węglowodany przyswajalne 1.83 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 6.70 g
Sacharoza (cukier) 0.06 g
Glukoza 0.37 g
Fruktoza 0.12 g
Skrobia 0.11 g
Laktoza b/d
Powyższe wartości to jedynie dane szacunkowe zebrane we wskazanych poniżej źródłach. Dokładne wartości mogą się różnić w produktach różnych wytwórców, dlatego zawsze sprawdź dane zawarte na opakowaniu. Powyższe dane nie mogą być podstawą do dalszych wyliczeń.
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/171705/nutrients
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w awokado oraz jakie alergie mogą powodować.
Awokado - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Ile węglowodanów jest w awokado?

W wartościach odżywczych składników pokarmowych w szeroko pojętej kategorii węglowodany możemy wyróżnić kilka konkretnych wartości odżywczych, takich jak węglowodany przyswajalne, błonnik (inaczej węglowodany nieprzyswajalne), ale również sacharozę (czyli cukier), glukozę, fruktozę, skrobię czy laktozę. Informację o wszystkich tych składnikach odżywczych awokado.

Dowiedz się również:

Sprawdź ilość węglowodanów dla produktów powiązanych z awokado
Jabłko, Banan, Arbuz, Truskawki, Pomidor, Winogrona, Kiwi, Cebula, Cytryna,

Przepisy z awokado

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto