Whisky - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Napoje

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w whisky oraz jakie alergie mogą powodować.
Whisky - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze whisky - tabela

Energia i białka

whisky
na 100 ml
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w whisky
Białko 0.00 g
Fenyloalanina 0.00 mg

Węglowodany w whisky

Sprawdź, jakie węglowodany ma whisky

Tłuszcze

whisky
na 100 ml
Tłuszcz 0.00 g
Tłuszcze nasycone 0.00 g
Tłuszcze nienasycone 0.00 g
Tłuszcze jednonasycone 0.00 g
Tłuszcze wielonasycone 0.00 g
Tłuszcze trans 0.00 g
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na whisky

Sprawdź, jakie witaminy ma whisky

Składniki mineralne w przepisie na whisky

whisky
na 100 ml
Sód 1.00 mg
Potas 2.00 mg
Wapń 0.00 mg
Fosfor 4.00 mg
Magnez 0.00 mg
Żelazo 0.04 mg
Cynk 0.04 mg
Miedź 0.02 mg
Mangan b/d
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1104485/nutrients

Alergie w whisky

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z whisky

Przepisy z whisky

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z whisky

whisky z colą kcal
Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto