Sos worcestershire - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Pozostałe produkty

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w sosie worcestershire oraz jakie alergie mogą powodować.
Sos worcestershire - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze sosu worcestershire - tabela

Energia i białka

Sos Worcestershire
na 100 ml
Białko 0.00 g
Fenyloalanina 0.00 mg

Węglowodany w sosie worcestershire

Sos Worcestershire
na 100 ml
Węglowodany 19.20 g
Węglowodany przyswajalne 19.20 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 0.00 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Sos Worcestershire
na 100 ml
Tłuszcz 0.00 g
Tłuszcze nasycone 0.00 g
Tłuszcze nienasycone 0.00 g
Tłuszcze jednonasycone 0.00 g
Tłuszcze wielonasycone 0.00 g
Tłuszcze trans 0.00 g
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na sos worcestershire

Sos Worcestershire
na 100 ml
Witamina A 5.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.00 mg
Witamina B12 8.00 µg (mcg)
Witamina C 13.00 mg
Witamina D 0.00 µg (mcg)
Witamina E 0.08 mg
Retinol 1.00 µg (mcg)
Tiamina 0.07 mg
Ryboflawina 0.13 mg
Niacyna 0.70 mg
Foliany 8.00 µg (mcg)
Beta karoten 43.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na sos worcestershire

Sos Worcestershire
na 100 ml
Sód 1300.00 mg
Potas 800.00 mg
Wapń 107.00 mg
Fosfor 60.00 mg
Magnez 16.00 mg
Żelazo 5.30 mg
Cynk 0.19 mg
Miedź 0.20 mg
Mangan b/d
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/171610/nutrients

Alergie w sosie worcestershire

  • Sos Worcestershire - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne, Ryby i produkty pochodne

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z sosem worcestershire

Przepisy z sosem worcestershire

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto