Sok z granatu - wartości odżywcze, alergie, przepisy
Kategoria: Napoje
Wartości odżywcze soku z granatu - tabela
Energia i białka
sok z granatu 100% | |
---|---|
na 100 ml | |
Białko | 0.15 g |
Fenyloalanina | b/d |
Węglowodany w soku z granatu
sok z granatu 100% | |
---|---|
na 100 ml | |
Węglowodany | 13.13 g |
Węglowodany przyswajalne | 13.03 g |
Błonnik (nieprzyswajalne) | 0.10 g |
Sacharoza (cukier) | b/d |
Glukoza | b/d |
Fruktoza | b/d |
Skrobia | b/d |
Laktoza | b/d |
Tłuszcze
sok z granatu 100% | |
---|---|
na 100 ml | |
Tłuszcz | 0.29 g |
Tłuszcze nasycone | 0.18 g |
Tłuszcze nienasycone | 0.11 g |
Tłuszcze jednonasycone | 0.06 g |
Tłuszcze wielonasycone | 0.05 g |
Tłuszcze trans | b/d |
Cholesterol | 0.00 mg |
Witaminy w przepisie na sok z granatu
sok z granatu 100% | |
---|---|
na 100 ml | |
Witamina A | 0.00 µg (mcg) |
Witamina B6 | 0.04 mg |
Witamina B12 | 0.00 µg (mcg) |
Witamina C | 0.10 mg |
Witamina D | 0.00 µg (mcg) |
Witamina E | 0.38 mg |
Retinol | 0.00 µg (mcg) |
Tiamina | 0.02 mg |
Ryboflawina | 0.02 mg |
Niacyna | 0.23 mg |
Foliany | 24.00 µg (mcg) |
Beta karoten | 0.00 µg (mcg) |
Składniki mineralne w przepisie na sok z granatu
sok z granatu 100% | |
---|---|
na 100 ml | |
Sód | 9.00 mg |
Potas | 214.00 mg |
Wapń | 11.00 mg |
Fosfor | 11.00 mg |
Magnez | 7.00 mg |
Żelazo | 0.10 mg |
Cynk | 0.09 mg |
Miedź | 0.02 mg |
Mangan | b/d |
- https://fdc.nal.usda.gov/index.html
Alergie w soku z granatu
- brak danych
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Produkty powiązane z sokiem z granatu
Przepisy z sokiem z granatu
- Lobio po ormiańsku
Fasola konserwowa, cebula, orzechy włoskie i sok z granatu – oto kluczowe składniki Lobio po ormiańsku, które nadadzą tej potrawie wyjątkowy smak i aromat. To proste, ale sycące danie, które łączy w sobie różnorodne tekstury i bogactwo składników, tworząc prawdziwą ucztę dla podniebienia.
20 + 45 minłatwy4 - Galaretka bez cukru
Sok z granatu 100%, żelatyna i erytrytol to kluczowe składniki tej galaretki bez cukru. Połączenie naturalnego, intensywnego smaku granatu z korzyściami erytrytolu jako bezkalorycznego słodzika tworzy zdrową i smaczną alternatywę dla tradycyjnych deserów. Żelatyna dodatkowo nadaje całości idealną konsystencję, dzięki czemu deser jest nie tylko pyszny, ale i świetnie wygląda.
5 + 5 minłatwy6125 kcal - Lobio
Fasola czerwona, cebula, olej rzepakowy, sok z granatu i orzechy włoskie – to najważniejsze składniki lobio. Ta gruzińska potrawa jest pełna intensywnych smaków, które razem tworzą unikalne danie. Fasola stanowi bazę, a cebula dodaje słodyczy. Olej rzepakowy łączy wszystkie składniki, a sok z granatu nadaje lekko kwaśny akcent. Na koniec, orzechy włoskie wnoszą chrupkość.
15 + 60 minłatwy61198 kcal - Tequila sunrise
Tequila, sok pomarańczowy i grenadyna – te trzy składniki sprawiają, że Tequila Sunrise to prawdziwa petarda smakowa! Koktajl ten jest nie tylko pyszny, ale też pięknie wygląda dzięki efektowi „wschodzącego słońca” w szklance. Wystarczy odrobina czasu, a możesz cieszyć się tym wyjątkowym drinkiem w domowym zaciszu.
10 minłatwy1113 kcal