Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Tłuszcze
Sok grejpfrutowy
na 100 ml
Tłuszcz
0.10 g
Tłuszcze nasycone
0.07 g
Tłuszcze nienasycone
0.03 g
Tłuszcze jednonasycone
0.01 g
Tłuszcze wielonasycone
0.02 g
Tłuszcze trans
0.00 g
Cholesterol
0.00 mg
Witaminy w przepisie na sok grejpfrutowy
Sok grejpfrutowy
na 100 ml
Witamina A
22.00 µg (mcg)
Witamina B6
0.04 mg
Witamina B12
0.00 µg (mcg)
Witamina C
38.00 mg
Witamina D
0.00 µg (mcg)
Witamina E
b/d
Retinol
0.00 µg (mcg)
Tiamina
0.04 mg
Ryboflawina
0.02 mg
Niacyna
0.20 mg
Foliany
10.00 µg (mcg)
Beta karoten
b/d
Składniki mineralne w przepisie na sok grejpfrutowy
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.