Serca drobiowe - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Mięso i przetwory

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w sercach drobiowych oraz jakie alergie mogą powodować.
Serca drobiowe - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze serc drobiowych - tabela

Energia i białka

serca drobiowe
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w sercach drobiowych
Białko 15.60 g
Fenyloalanina 0.70 mg

Węglowodany w sercach drobiowych

serca drobiowe
na 100 g
Węglowodany 0.71 g
Węglowodany przyswajalne 0.71 g
Błonnik (nieprzyswajalne) b/d
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

serca drobiowe
na 100 g
Tłuszcz 9.33 g
Tłuszcze nasycone 4.25 g
Tłuszcze nienasycone 5.08 g
Tłuszcze jednonasycone 2.37 g
Tłuszcze wielonasycone 2.71 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol 136.00 mg

Witaminy w przepisie na serca drobiowe

serca drobiowe
na 100 g
Witamina A 9.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.36 mg
Witamina B12 7.29 µg (mcg)
Witamina C 3.20 mg
Witamina D b/d
Witamina E b/d
Retinol 9.00 µg (mcg)
Tiamina 0.15 mg
Ryboflawina 0.73 mg
Niacyna 4.88 mg
Foliany 72.00 µg (mcg)
Beta karoten b/d

Składniki mineralne w przepisie na serca drobiowe

serca drobiowe
na 100 g
Sód 74.00 mg
Potas 176.00 mg
Wapń 12.00 mg
Fosfor 177.00 mg
Magnez 15.00 mg
Żelazo 5.96 mg
Cynk 6.59 mg
Miedź 0.35 mg
Mangan 0.09 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/171458/nutrients

Alergie w sercach drobiowych

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z sercami drobiowymi

Przepisy z sercami drobiowymi

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto