Rosół - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Pozostałe produkty

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w rosole oraz jakie alergie mogą powodować.
Rosół - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze rosołu - tabela

Energia i białka

rosół z makaronem
na 100 ml
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w rosole
Białko 0.50 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w rosole

rosół z makaronem
na 100 ml
Węglowodany 2.60 g
Węglowodany przyswajalne b/d
Błonnik (nieprzyswajalne) b/d
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

rosół z makaronem
na 100 ml
Tłuszcz 0.30 g
Tłuszcze nasycone b/d
Tłuszcze nienasycone 0.30 g
Tłuszcze jednonasycone b/d
Tłuszcze wielonasycone b/d
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol b/d

Witaminy w przepisie na rosół

rosół z makaronem
na 100 ml
Witamina A b/d
Witamina B6 b/d
Witamina B12 b/d
Witamina C b/d
Witamina D b/d
Witamina E b/d
Retinol b/d
Tiamina b/d
Ryboflawina b/d
Niacyna b/d
Foliany b/d
Beta karoten b/d

Składniki mineralne w przepisie na rosół

rosół z makaronem
na 100 ml
Sód 1000.00 mg
Potas b/d
Wapń b/d
Fosfor b/d
Magnez b/d
Żelazo b/d
Cynk b/d
Miedź b/d
Mangan b/d
Źródła danych:
  • https://pyszneeko.pl/product-pol-5846-Rosol-z-Makaronem-Dla-Rodziny-900ml-Zakwasownia.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping

Alergie w rosole

  • rosół z makaronem - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne, Seler i produkty pochodne

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z rosołem

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto