Przecier pomidorowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w przecierze pomidorowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Przecier pomidorowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Warzywa

Wartości odżywcze przecieru pomidorowego - tabela

Energia i białka

Przecier pomidorowy z soląPrzecier pomidorowy bez soli
na 100 gna 100 g
Białko1.65 g1.65 g
Fenyloalanina0.04 mg0.03 mg

Węglowodany w przecierze pomidorowym

Przecier pomidorowy z soląPrzecier pomidorowy bez soli
na 100 gna 100 g
Węglowodany8.98 g9.00 g
Węglowodany przyswajalne7.08 g7.10 g
Błonnik (nieprzyswajalne)1.90 g1.90 g
Sacharoza (cukier)0.00 g0.00 g
Glukoza2.45 g2.45 g
Fruktoza2.38 g2.38 g
Skrobiab/db/d
Laktoza0.00 g0.00 g
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Przecier pomidorowy z soląPrzecier pomidorowy bez soli
na 100 gna 100 g
Tłuszcz0.21 g0.21 g
Tłuszcze nasycone0.09 g0.09 g
Tłuszcze nienasycone0.12 g0.12 g
Tłuszcze jednonasycone0.03 g0.03 g
Tłuszcze wielonasycone0.09 g0.09 g
Tłuszcze trans0.00 g0.00 g
Cholesterol0.00 mg0.00 mg

Witaminy w przepisie na przecier pomidorowy

Przecier pomidorowy z soląPrzecier pomidorowy bez soli
na 100 gna 100 g
Witamina A26.00 µg (mcg)26.00 µg (mcg)
Witamina B60.13 mg0.13 mg
Witamina B120.00 µg (mcg)0.00 µg (mcg)
Witamina C10.60 mg10.60 mg
Witamina D0.00 µg (mcg)0.00 µg (mcg)
Witamina E1.97 mg1.97 mg
Retinol0.00 µg (mcg)0.00 µg (mcg)
Tiamina0.03 mg0.03 mg
Ryboflawina0.08 mg0.08 mg
Niacyna1.47 mg1.47 mg
Foliany11.00 µg (mcg)11.00 µg (mcg)
Beta karoten306.00 µg (mcg)306.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na przecier pomidorowy

Przecier pomidorowy z soląPrzecier pomidorowy bez soli
na 100 gna 100 g
Sód202.00 mg28.00 mg
Potas439.00 mg439.00 mg
Wapń18.00 mg18.00 mg
Fosfor40.00 mg40.00 mg
Magnez23.00 mgb/d
Żelazo1.78 mg1.78 mg
Cynk0.36 mg0.36 mg
Miedź0.29 mg0.29 mg
Mangan0.17 mg0.17 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html

Alergie w przecierze pomidorowym

  • brak danych
  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z przecierem pomidorowym

Przepisy z przecierem pomidorowym

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z przecierem pomidorowym

pizza margherita kcal, lasagne kcal, spaghetti bolognese kcal, zapiekanka kcal, zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i cebulą kcal, fasola po bretońsku kcal
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto