Proszek do pieczenia - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Pozostałe produkty

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w proszku do pieczenia oraz jakie alergie mogą powodować.
Proszek do pieczenia - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze proszku do pieczenia - tabela

Energia i białka

Proszek do pieczenia
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w proszku do pieczenia
Białko 0.10 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w proszku do pieczenia

Proszek do pieczenia
na 100 g
Węglowodany 46.90 g
Węglowodany przyswajalne 44.70 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 2.20 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Proszek do pieczenia
na 100 g
Tłuszcz 0.40 g
Tłuszcze nasycone 0.27 g
Tłuszcze nienasycone 0.13 g
Tłuszcze jednonasycone 0.01 g
Tłuszcze wielonasycone 0.12 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na proszek do pieczenia

Proszek do pieczenia
na 100 g
Witamina A 0.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.56 mg
Witamina B12 0.00 µg (mcg)
Witamina C 6.30 mg
Witamina D 0.00 µg (mcg)
Witamina E 0.00 mg
Retinol 0.00 µg (mcg)
Tiamina 0.00 mg
Ryboflawina 0.00 mg
Niacyna 0.00 mg
Foliany 113.00 µg (mcg)
Beta karoten 0.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na proszek do pieczenia

Proszek do pieczenia
na 100 g
Sód 90.00 mg
Potas 10100.00 mg
Wapń 4332.00 mg
Fosfor 6869.00 mg
Magnez 29.00 mg
Żelazo 8.17 mg
Cynk 0.72 mg
Miedź 0.02 mg
Mangan 0.42 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html

Alergie w proszku do pieczenia

  • Proszek do pieczenia - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z proszkiem do pieczenia

Przepisy z proszkiem do pieczenia

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto