Proszek do pieczenia - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Pozostałe produkty

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w proszku do pieczenia oraz jakie alergie mogą powodować.
Proszek do pieczenia - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze proszku do pieczenia - tabela

Energia i białka

Proszek do pieczenia
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w proszku do pieczenia
Białko 0.10 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w proszku do pieczenia

Proszek do pieczenia
na 100 g
Węglowodany 46.90 g
Węglowodany przyswajalne 44.70 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 2.20 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Proszek do pieczenia
na 100 g
Tłuszcz 0.40 g
Tłuszcze nasycone 0.27 g
Tłuszcze nienasycone 0.13 g
Tłuszcze jednonasycone 0.01 g
Tłuszcze wielonasycone 0.12 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na proszek do pieczenia

Proszek do pieczenia
na 100 g
Witamina A 0.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.56 mg
Witamina B12 0.00 µg (mcg)
Witamina C 6.30 mg
Witamina D 0.00 µg (mcg)
Witamina E 0.00 mg
Retinol 0.00 µg (mcg)
Tiamina 0.00 mg
Ryboflawina 0.00 mg
Niacyna 0.00 mg
Foliany 113.00 µg (mcg)
Beta karoten 0.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na proszek do pieczenia

Proszek do pieczenia
na 100 g
Sód 90.00 mg
Potas 10100.00 mg
Wapń 4332.00 mg
Fosfor 6869.00 mg
Magnez 29.00 mg
Żelazo 8.17 mg
Cynk 0.72 mg
Miedź 0.02 mg
Mangan 0.42 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html

Alergie w proszku do pieczenia

  • Proszek do pieczenia - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z proszkiem do pieczenia

Przepisy z proszkiem do pieczenia

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z proszkiem do pieczenia

fit pizza z patelni kcal, ciasto marchewkowe kcal, ciasto marchewkowe z kremem kcal, placuszki bananowe kcal, protein pancakes kcal, ciasto marchewkowe fit kcal, sernik z brzoskwiniami kcal, sernik tradycyjny kcal, ciasto leśny mech kcal, ciasto jogurtowe kcal, sernik na kruchym spodzie kcal, sernik krakowski kcal, ciasto szpinakowe kcal, ciasto dyniowe kcal, ciasto krówka kcal, chlebek bananowy fit kcal, ciasto z truskawkami i galaretką kcal, szarlotka na kruchym cieście kcal, tort orzechowy kcal, tort szwarcwaldzki kcal, placki z jabłkami kcal, ciastka owsiane kcal, biszkopt kcal, biszkopt z galaretką kcal, oponki serowe kcal, pierniki kcal, szarlotka kcal, tort czekoladowy kcal, makowiec japoński kcal, rolada szpinakowa z łososiem kcal, ciasto zebra kcal, sękacz kcal, keks kcal, chleb bezglutenowy kcal, chleb bez drożdży kcal, pieguski kcal, rolada z bitą śmietaną kcal, brownie z fasoli kcal, gofry kcal, ciasto pijak kcal, krajanka piernikowa kcal, placek ze śliwkami kcal, cantuccini kcal, biszkopt z jabłkami kcal, chleb dukana kcal, pączki twarogowe kcal, babka piaskowa kcal, tort śmietanowy kcal, babka zebra kcal
Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto