Prosecco - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Napoje

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w prosecco oraz jakie alergie mogą powodować.
Prosecco - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze prosecco - tabela

Energia i białka

Prosecco Prosecco bezalkoholowe
na 100 g na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w prosecco
Białko 0.20 g 0.20 g
Fenyloalanina b/d b/d

Węglowodany w prosecco

Prosecco Prosecco bezalkoholowe
na 100 g na 100 g
Węglowodany 11.70 g 11.70 g
Węglowodany przyswajalne 11.70 g 11.70 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 0.00 g 0.00 g
Sacharoza (cukier) 0.00 g 0.00 g
Glukoza 0.58 g 0.58 g
Fruktoza 0.47 g 0.47 g
Skrobia b/d b/d
Laktoza b/d b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Prosecco Prosecco bezalkoholowe
na 100 g na 100 g
Tłuszcz 0.00 g 0.00 g
Tłuszcze nasycone 0.00 g 0.00 g
Tłuszcze nienasycone 0.00 g 0.00 g
Tłuszcze jednonasycone 0.00 g 0.00 g
Tłuszcze wielonasycone 0.00 g 0.00 g
Tłuszcze trans 0.00 g 0.00 g
Cholesterol 0.00 mg 0.00 mg

Witaminy w przepisie na prosecco

Prosecco Prosecco bezalkoholowe
na 100 g na 100 g
Witamina A 0.00 µg (mcg) 0.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.00 mg 0.00 mg
Witamina B12 0.00 µg (mcg) 0.00 µg (mcg)
Witamina C 0.00 mg 0.00 mg
Witamina D b/d b/d
Witamina E 0.00 mg 0.00 mg
Retinol 0.00 µg (mcg) 0.00 µg (mcg)
Tiamina 0.02 mg 0.02 mg
Ryboflawina 0.02 mg 0.02 mg
Niacyna 0.21 mg 0.21 mg
Foliany 0.00 µg (mcg) 0.00 µg (mcg)
Beta karoten 0.00 µg (mcg) 0.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na prosecco

Prosecco Prosecco bezalkoholowe
na 100 g na 100 g
Sód 9.00 mg 9.00 mg
Potas 92.00 mg 92.00 mg
Wapń 8.00 mg 8.00 mg
Fosfor 9.00 mg 9.00 mg
Magnez 9.00 mg 9.00 mg
Żelazo 0.24 mg 0.24 mg
Cynk 0.07 mg 0.07 mg
Miedź 0.05 mg 0.05 mg
Mangan 0.12 mg 0.12 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/175112/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/175112/nutrients

Alergie w prosecco

  • Prosecco - Dwutlenek siarki i siarczyny
  • Prosecco bezalkoholowe - Dwutlenek siarki i siarczyny

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z prosecco

Przepisy z prosecco

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z prosecco

aperol spritz kcal, martini fiero kcal
Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto