Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Tłuszcze
piwo bezalkoholowe
na 100 g
Tłuszcz
0.12 g
Tłuszcze nasycone
0.04 g
Tłuszcze nienasycone
0.08 g
Tłuszcze jednonasycone
0.02 g
Tłuszcze wielonasycone
0.06 g
Tłuszcze trans
0.00 g
Cholesterol
0.00 mg
Witaminy w przepisie na piwo bezalkoholowe
piwo bezalkoholowe
na 100 g
Witamina A
0.00 µg (mcg)
Witamina B6
0.03 mg
Witamina B12
0.02 µg (mcg)
Witamina C
0.50 mg
Witamina D
0.00 µg (mcg)
Witamina E
0.00 mg
Retinol
0.00 µg (mcg)
Tiamina
0.02 mg
Ryboflawina
0.05 mg
Niacyna
1.11 mg
Foliany
14.00 µg (mcg)
Beta karoten
0.00 µg (mcg)
Składniki mineralne w przepisie na piwo bezalkoholowe
piwo bezalkoholowe - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.