Piwo bezalkoholowe - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Napoje

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w piwie bezalkoholowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Piwo bezalkoholowe - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze piwa bezalkoholowego - tabela

Energia i białka

piwo bezalkoholowe
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w piwie bezalkoholowym
Białko 0.21 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w piwie bezalkoholowym

piwo bezalkoholowe
na 100 g
Węglowodany 8.05 g
Węglowodany przyswajalne b/d
Błonnik (nieprzyswajalne) b/d
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

piwo bezalkoholowe
na 100 g
Tłuszcz 0.12 g
Tłuszcze nasycone 0.04 g
Tłuszcze nienasycone 0.08 g
Tłuszcze jednonasycone 0.02 g
Tłuszcze wielonasycone 0.06 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol b/d

Witaminy w przepisie na piwo bezalkoholowe

piwo bezalkoholowe
na 100 g
Witamina A b/d
Witamina B6 0.03 mg
Witamina B12 0.02 µg (mcg)
Witamina C 0.50 mg
Witamina D b/d
Witamina E b/d
Retinol b/d
Tiamina 0.02 mg
Ryboflawina 0.05 mg
Niacyna 1.11 mg
Foliany 14.00 µg (mcg)
Beta karoten b/d

Składniki mineralne w przepisie na piwo bezalkoholowe

piwo bezalkoholowe
na 100 g
Sód 13.00 mg
Potas 8.00 mg
Wapń 7.00 mg
Fosfor 16.00 mg
Magnez 7.00 mg
Żelazo 0.06 mg
Cynk 0.02 mg
Miedź 0.01 mg
Mangan 0.01 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/174863/nutrients

Alergie w piwie bezalkoholowym

  • piwo bezalkoholowe - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z piwem bezalkoholowym

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto