Piwo bezalkoholowe - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w piwie bezalkoholowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Piwo bezalkoholowe - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Napoje

Wartości odżywcze piwa bezalkoholowego - tabela

Energia i białka

piwo bezalkoholowe
na 100 g
Białko0.21 g
Fenyloalaninab/d

Węglowodany w piwie bezalkoholowym

piwo bezalkoholowe
na 100 g
Węglowodany8.05 g
Węglowodany przyswajalneb/d
Błonnik (nieprzyswajalne)b/d
Sacharoza (cukier)b/d
Glukozab/d
Fruktozab/d
Skrobiab/d
Laktozab/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

piwo bezalkoholowe
na 100 g
Tłuszcz0.12 g
Tłuszcze nasycone0.04 g
Tłuszcze nienasycone0.08 g
Tłuszcze jednonasycone0.02 g
Tłuszcze wielonasycone0.06 g
Tłuszcze trans0.00 g
Cholesterol0.00 mg

Witaminy w przepisie na piwo bezalkoholowe

piwo bezalkoholowe
na 100 g
Witamina A0.00 µg (mcg)
Witamina B60.03 mg
Witamina B120.02 µg (mcg)
Witamina C0.50 mg
Witamina D0.00 µg (mcg)
Witamina E0.00 mg
Retinol0.00 µg (mcg)
Tiamina0.02 mg
Ryboflawina0.05 mg
Niacyna1.11 mg
Foliany14.00 µg (mcg)
Beta karoten0.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na piwo bezalkoholowe

piwo bezalkoholowe
na 100 g
Sód13.00 mg
Potas8.00 mg
Wapń7.00 mg
Fosfor16.00 mg
Magnez7.00 mg
Żelazo0.06 mg
Cynk0.02 mg
Miedź0.01 mg
Mangan0.01 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/174863/nutrients

Alergie w piwie bezalkoholowym

  • piwo bezalkoholowe - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z piwem bezalkoholowym

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto