Pigwa - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w pigwie oraz jakie alergie mogą powodować.
Pigwa - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Owoce

Wartości odżywcze pigwy - tabela

Energia i białka

pigwa surowaowoc pigwowca
na 100 gna 100 g
Białko0.40 g0.40 g
Fenyloalaninab/db/d

Węglowodany w pigwie

pigwa surowaowoc pigwowca
na 100 gna 100 g
Węglowodany15.30 g15.30 g
Węglowodany przyswajalne13.40 g13.40 g
Błonnik (nieprzyswajalne)1.90 g1.90 g
Sacharoza (cukier)b/db/d
Glukozab/db/d
Fruktozab/db/d
Skrobiab/db/d
Laktozab/db/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

pigwa surowaowoc pigwowca
na 100 gna 100 g
Tłuszcz0.10 g0.10 g
Tłuszcze nasycone0.01 g0.01 g
Tłuszcze nienasycone0.09 g0.09 g
Tłuszcze jednonasycone0.04 g0.04 g
Tłuszcze wielonasycone0.05 g0.05 g
Tłuszcze trans0.00 g0.00 g
Cholesterol0.00 mg0.00 mg

Witaminy w przepisie na pigwę

pigwa surowaowoc pigwowca
na 100 gna 100 g
Witamina A2.00 µg (mcg)2.00 µg (mcg)
Witamina B60.04 mg0.04 mg
Witamina B120.00 µg (mcg)0.00 µg (mcg)
Witamina C15.00 mg15.00 mg
Witamina Db/db/d
Witamina Eb/db/d
Retinol0.00 µg (mcg)0.00 µg (mcg)
Tiamina0.02 mg0.02 mg
Ryboflawina0.03 mg0.03 mg
Niacyna0.20 mg0.20 mg
Foliany3.00 µg (mcg)3.00 µg (mcg)
Beta karotenb/db/d

Składniki mineralne w przepisie na pigwę

pigwa surowaowoc pigwowca
na 100 gna 100 g
Sód4.00 mg4.00 mg
Potas197.00 mg197.00 mg
Wapń11.00 mg11.00 mg
Fosfor17.00 mg17.00 mg
Magnez8.00 mg8.00 mg
Żelazo0.70 mg0.70 mg
Cynk0.04 mg0.04 mg
Miedź0.13 mg0.13 mg
Manganb/db/d
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168163/nutrients
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168163/nutrients

Alergie w pigwie

  • brak danych
  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z pigwą

Przepisy z pigwą

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto