Passata pomidorowa - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Warzywa

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w passacie pomidorowej oraz jakie alergie mogą powodować.
Passata pomidorowa - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze passaty pomidorowej - tabela

Energia i białka

Passata pomidorowa
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w passacie pomidorowej
Białko 1.65 g
Fenyloalanina 0.04 mg

Węglowodany w passacie pomidorowej

Passata pomidorowa
na 100 g
Węglowodany 8.98 g
Węglowodany przyswajalne 7.08 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 1.90 g
Sacharoza (cukier) 0.00 g
Glukoza 2.45 g
Fruktoza 2.38 g
Skrobia b/d
Laktoza 0.00 g
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Passata pomidorowa
na 100 g
Tłuszcz 0.21 g
Tłuszcze nasycone 0.09 g
Tłuszcze nienasycone 0.12 g
Tłuszcze jednonasycone 0.03 g
Tłuszcze wielonasycone 0.09 g
Tłuszcze trans 0.00 g
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na passatę pomidorową

Passata pomidorowa
na 100 g
Witamina A 26.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.13 mg
Witamina B12 0.00 µg (mcg)
Witamina C 10.60 mg
Witamina D 0.00 µg (mcg)
Witamina E 1.97 mg
Retinol 0.00 µg (mcg)
Tiamina 0.03 mg
Ryboflawina 0.08 mg
Niacyna 1.47 mg
Foliany 11.00 µg (mcg)
Beta karoten 306.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na passatę pomidorową

Passata pomidorowa
na 100 g
Sód 202.00 mg
Potas 439.00 mg
Wapń 18.00 mg
Fosfor 40.00 mg
Magnez 23.00 mg
Żelazo 1.78 mg
Cynk 0.36 mg
Miedź 0.29 mg
Mangan 0.17 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html

Alergie w passacie pomidorowej

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z passatą pomidorową

Przepisy z passatą pomidorową

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto