Papier ryżowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Produkty zbożowe

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w papierze ryżowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Papier ryżowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze papieru ryżowego - tabela

Energia i białka

Papier ryżowy arkusze nori Jadalny papier do ciast
na 100 g na 100 g na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w papierze ryżowym
Białko 5.07 g 41.40 g b/d
Fenyloalanina b/d b/d b/d

Węglowodany w papierze ryżowym

Papier ryżowy arkusze nori Jadalny papier do ciast
na 100 g na 100 g na 100 g
Węglowodany 72.54 g 44.30 g b/d
Węglowodany przyswajalne 70.44 g b/d 0.00 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 2.10 g 36.00 g b/d
Sacharoza (cukier) b/d b/d b/d
Glukoza b/d b/d b/d
Fruktoza b/d b/d b/d
Skrobia b/d b/d b/d
Laktoza b/d b/d b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Papier ryżowy arkusze nori Jadalny papier do ciast
na 100 g na 100 g na 100 g
Tłuszcz 1.21 g 3.70 g b/d
Tłuszcze nasycone 0.51 g 0.60 g 0.00 g
Tłuszcze nienasycone 0.70 g 3.10 g 0.00 g
Tłuszcze jednonasycone 0.38 g b/d b/d
Tłuszcze wielonasycone 0.32 g b/d b/d
Tłuszcze trans b/d b/d b/d
Cholesterol 0.00 mg b/d b/d

Witaminy w przepisie na papier ryżowy

Papier ryżowy arkusze nori Jadalny papier do ciast
na 100 g na 100 g na 100 g
Witamina A 0.00 µg (mcg) b/d b/d
Witamina B6 0.37 mg b/d b/d
Witamina B12 0.00 µg (mcg) b/d b/d
Witamina C 0.00 mg b/d b/d
Witamina D 0.00 µg (mcg) b/d b/d
Witamina E 0.09 mg b/d b/d
Retinol 0.00 µg (mcg) b/d b/d
Tiamina 0.12 mg b/d b/d
Ryboflawina 0.02 mg b/d b/d
Niacyna 2.20 mg b/d b/d
Foliany 4.00 µg (mcg) b/d b/d
Beta karoten 0.00 µg (mcg) b/d b/d

Składniki mineralne w przepisie na papier ryżowy

Papier ryżowy arkusze nori Jadalny papier do ciast
na 100 g na 100 g na 100 g
Sód 310.00 mg 520.00 mg b/d
Potas 65.00 mg b/d b/d
Wapń 10.00 mg b/d b/d
Fosfor 84.00 mg b/d b/d
Magnez 30.00 mg b/d b/d
Żelazo 0.38 mg b/d b/d
Cynk 0.69 mg b/d b/d
Miedź 0.11 mg b/d b/d
Mangan b/d b/d b/d
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1101309/nutrients
  • https://www.bee.pl/house-of-asia-nori-listki-prasowanych-alg-morskich-50-szt_p1374099.html?gclid=CjwKCAjwn8SLBhAyEiwAHNTJbYgx7o66th-RCwuA2L_HBwXODZisxOL9lWvT8JIw2CtgFYWCvM_CfxoCjFgQAvD_BwE
  • https://allegro.pl/oferta/papier-oplatkowy-jadalny-a4-0-3-mm-25-sztuk-10491161530?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_supermarket_grocery_pla_ss&ev_adgr=Grocery&ev_campaign_id=14328369538&gclid=Cj0KCQiAoNWOBhCwARIsAAiHnEhnXL5fouFNuBKB77Mgs7f-tpSg-7znxGWCmwcYy5Gi4dAs6i8hp9AaAqwvEALw_wcB

Alergie w papierze ryżowym

  • brak danych
  • brak danych
  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z papierem ryżowym

Przepisy z papierem ryżowym

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto