Paluszki krabowe - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Ryby, owoce morza

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w paluszkach krabowych oraz jakie alergie mogą powodować.
Paluszki krabowe - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze paluszków krabowych - tabela

Energia i białka

Paluszki krabowe
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w paluszkach krabowych
Białko 15.20 g
Fenyloalanina 0.56 mg

Węglowodany w paluszkach krabowych

Paluszki krabowe
na 100 g
Węglowodany 6.85 g
Węglowodany przyswajalne 6.85 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 0.00 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Paluszki krabowe
na 100 g
Tłuszcz 0.90 g
Tłuszcze nasycone 0.31 g
Tłuszcze nienasycone 0.59 g
Tłuszcze jednonasycone 0.15 g
Tłuszcze wielonasycone 0.44 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol b/d

Witaminy w przepisie na paluszki krabowe

Paluszki krabowe
na 100 g
Witamina A 20.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.03 mg
Witamina B12 1.60 µg (mcg)
Witamina C 0.00 mg
Witamina D b/d
Witamina E 0.63 mg
Retinol 20.00 µg (mcg)
Tiamina 0.02 mg
Ryboflawina 0.02 mg
Niacyna 0.22 mg
Foliany 2.00 µg (mcg)
Beta karoten 0.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na paluszki krabowe

Paluszki krabowe
na 100 g
Sód 143.00 mg
Potas 112.00 mg
Wapń 9.00 mg
Fosfor 282.00 mg
Magnez 43.00 mg
Żelazo 0.26 mg
Cynk 0.33 mg
Miedź 0.03 mg
Mangan 0.01 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/173702/nutrients

Alergie w paluszkach krabowych

  • Paluszki krabowe - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne, Jaja i produkty pochodne, Ryby i produkty pochodne

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z paluszkami krabowymi

Przepisy z paluszkami krabowymi

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto