Owsianka - wartości odżywcze, alergie, przepisy
Kategoria: Pozostałe produkty

Wartości odżywcze owsianki - tabela
Energia i białka
owsianka (produkt suchy) | |
---|---|
na 100 g | |
Energia (kalorie) | Pokaż liczbę kalorii w owsiance |
Białko | 9.40 g |
Fenyloalanina | b/d |
Węglowodany w owsiance
Sprawdź, jakie węglowodany ma owsiankaTłuszcze
owsianka (produkt suchy) | |
---|---|
na 100 g | |
Tłuszcz | 6.60 g |
Tłuszcze nasycone | 1.70 g |
Tłuszcze nienasycone | 4.90 g |
Tłuszcze jednonasycone | 1.60 g |
Tłuszcze wielonasycone | 3.30 g |
Tłuszcze trans | b/d |
Cholesterol | b/d |
Witaminy w przepisie na owsiankę
Sprawdź, jakie witaminy ma owsiankaSkładniki mineralne w przepisie na owsiankę
owsianka (produkt suchy) | |
---|---|
na 100 g | |
Sód | 68.00 mg |
Potas | b/d |
Wapń | b/d |
Fosfor | b/d |
Magnez | b/d |
Żelazo | b/d |
Cynk | b/d |
Miedź | b/d |
Mangan | b/d |
- https://www.frisco.pl/pid,134232/n,inna-bajka-owsianka-mango-i-jagody-goji/stn,product
Alergie w owsiance
- owsianka (produkt suchy) - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.