Owoc kaki (persymona) - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Owoce

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w owocu kaki oraz jakie alergie mogą powodować.
Owoc kaki (persymona) - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze owocu kaki - tabela

Energia i białka

kaki owoc
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w owocu kaki
Białko 0.58 g
Fenyloalanina 0.03 mg

Węglowodany w owocu kaki

kaki owoc
na 100 g
Węglowodany 18.60 g
Węglowodany przyswajalne 15.00 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 3.60 g
Sacharoza (cukier) 1.54 g
Glukoza 5.44 g
Fruktoza 5.56 g
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

kaki owoc
na 100 g
Tłuszcz 0.19 g
Tłuszcze nasycone 0.11 g
Tłuszcze nienasycone 0.08 g
Tłuszcze jednonasycone 0.04 g
Tłuszcze wielonasycone 0.04 g
Tłuszcze trans 0.00 g
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na owoc kaki

kaki owoc
na 100 g
Witamina A 81.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.10 mg
Witamina B12 0.00 µg (mcg)
Witamina C 7.50 mg
Witamina D 0.00 µg (mcg)
Witamina E 0.73 mg
Retinol 0.00 µg (mcg)
Tiamina 0.03 mg
Ryboflawina 0.02 mg
Niacyna 0.10 mg
Foliany 8.00 µg (mcg)
Beta karoten 253.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na owoc kaki

kaki owoc
na 100 g
Sód 1.00 mg
Potas 161.00 mg
Wapń 8.00 mg
Fosfor 17.00 mg
Magnez 9.00 mg
Żelazo 0.15 mg
Cynk 0.11 mg
Miedź 0.11 mg
Mangan 0.36 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/169941/nutrients

Alergie w owocu kaki

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z owocem kaki

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto