Ocet ryżowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Pozostałe produkty

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w occie ryżowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Ocet ryżowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze octu ryżowego - tabela

Energia i białka

ocet ryżowy
na 100 ml
Białko 0.00 g
Fenyloalanina 0.00 mg

Węglowodany w occie ryżowym

ocet ryżowy
na 100 ml
Węglowodany 1.00 g
Węglowodany przyswajalne 1.00 g
Błonnik (nieprzyswajalne) b/d
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

ocet ryżowy
na 100 ml
Tłuszcz 0.00 g
Tłuszcze nasycone 0.00 g
Tłuszcze nienasycone 0.00 g
Tłuszcze jednonasycone 0.00 g
Tłuszcze wielonasycone 0.00 g
Tłuszcze trans 0.00 g
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na ocet ryżowy

ocet ryżowy
na 100 ml
Witamina A b/d
Witamina B6 b/d
Witamina B12 b/d
Witamina C b/d
Witamina D b/d
Witamina E b/d
Retinol b/d
Tiamina b/d
Ryboflawina b/d
Niacyna b/d
Foliany b/d
Beta karoten b/d

Składniki mineralne w przepisie na ocet ryżowy

ocet ryżowy
na 100 ml
Sód 200.00 mg
Potas b/d
Wapń b/d
Fosfor b/d
Magnez b/d
Żelazo b/d
Cynk b/d
Miedź b/d
Mangan b/d
Źródła danych:
  • https://www.koro-shop.pl/organiczny-ocet-ryzowy-1-l?utm_term=&utm_campaign=Google+Shopping+-+Poland&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=8966015506&hsa_cam=17669488549&hsa_grp=&hsa_ad=&hsa_src=x&hsa_tgt=&hsa_kw=&hsa_mt=&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&aw_campaign=Google+Shopping+-+Poland&aw_adgroup=&aw_creative=&aw_dev=c&aw_target=&gclid=Cj0KCQjwteOaBhDuARIsADBqRei30osRK954okpXQRqWY_NAytt9ZLWD25i3cOxbuLg8y2pQSeRtXsUaAgJyEALw_wcB

Alergie w occie ryżowym

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z octem ryżowym

Przepisy z octem ryżowym

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto