Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Tłuszcze
mleko bez laktozy
na 100 ml
Tłuszcz
1.90 g
Tłuszcze nasycone
1.44 g
Tłuszcze nienasycone
0.46 g
Tłuszcze jednonasycone
0.40 g
Tłuszcze wielonasycone
0.06 g
Tłuszcze trans
b/d
Cholesterol
8.00 mg
Witaminy w przepisie na mleko bez laktozy
mleko bez laktozy
na 100 ml
Witamina A
83.00 µg (mcg)
Witamina B6
0.06 mg
Witamina B12
0.55 µg (mcg)
Witamina C
0.20 mg
Witamina D
1.10 µg (mcg)
Witamina E
0.03 mg
Retinol
83.00 µg (mcg)
Tiamina
0.06 mg
Ryboflawina
0.14 mg
Niacyna
0.11 mg
Foliany
2.00 µg (mcg)
Beta karoten
3.00 µg (mcg)
Składniki mineralne w przepisie na mleko bez laktozy
mleko bez laktozy - Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.