Wartości odżywcze makaronu z zielonego groszku - tabela
Energia i białka
makaron z zielonego groszku
na 100 g
Białko
21.70 g
Fenyloalanina
b/d
Węglowodany w makaronie z zielonego groszku
makaron z zielonego groszku
na 100 g
Węglowodany
48.20 g
Węglowodany przyswajalne
b/d
Błonnik (nieprzyswajalne)
15.70 g
Sacharoza (cukier)
b/d
Glukoza
b/d
Fruktoza
b/d
Skrobia
b/d
Laktoza
b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Tłuszcze
makaron z zielonego groszku
na 100 g
Tłuszcz
2.00 g
Tłuszcze nasycone
0.20 g
Tłuszcze nienasycone
1.80 g
Tłuszcze jednonasycone
b/d
Tłuszcze wielonasycone
b/d
Tłuszcze trans
b/d
Cholesterol
b/d
Witaminy w przepisie na makaron z zielonego groszku
makaron z zielonego groszku
na 100 g
Witamina A
b/d
Witamina B6
b/d
Witamina B12
b/d
Witamina C
b/d
Witamina D
b/d
Witamina E
b/d
Retinol
b/d
Tiamina
b/d
Ryboflawina
b/d
Niacyna
b/d
Foliany
b/d
Beta karoten
b/d
Składniki mineralne w przepisie na makaron z zielonego groszku
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.