Makaron z soczewicy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Pozostałe produkty

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w makaronie z soczewicy oraz jakie alergie mogą powodować.
Makaron z soczewicy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze makaronu z soczewicy - tabela

Energia i białka

makaron z soczewicy
na 100 g
Białko 24.00 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w makaronie z soczewicy

makaron z soczewicy
na 100 g
Węglowodany 67.00 g
Węglowodany przyswajalne b/d
Błonnik (nieprzyswajalne) 10.00 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

makaron z soczewicy
na 100 g
Tłuszcz 1.70 g
Tłuszcze nasycone 0.00 g
Tłuszcze nienasycone 1.70 g
Tłuszcze jednonasycone b/d
Tłuszcze wielonasycone b/d
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol b/d

Witaminy w przepisie na makaron z soczewicy

makaron z soczewicy
na 100 g
Witamina A b/d
Witamina B6 b/d
Witamina B12 b/d
Witamina C b/d
Witamina D b/d
Witamina E b/d
Retinol b/d
Tiamina b/d
Ryboflawina b/d
Niacyna b/d
Foliany b/d
Beta karoten b/d

Składniki mineralne w przepisie na makaron z soczewicy

makaron z soczewicy
na 100 g
Sód 8.00 mg
Potas b/d
Wapń b/d
Fosfor 114.00 mg
Magnez b/d
Żelazo 2.60 mg
Cynk 1.50 mg
Miedź 0.36 mg
Mangan 0.48 mg
Źródła danych:
  • https://www.frisco.pl/pid,103617/n,fabijanscy-makaron-z-soczewicy-czerwonej-swiderek-bezglutenowy-bio/stn,product

Alergie w makaronie z soczewicy

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z makaronem z soczewicy

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto