Guma do żucia - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Pozostałe produkty

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w gumie do żucia oraz jakie alergie mogą powodować.
Guma do żucia - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze gumy do żucia - tabela

Energia i białka

Guma do żucia
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w gumie do żucia
Białko 0.00 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w gumie do żucia

Guma do żucia
na 100 g
Węglowodany 96.70 g
Węglowodany przyswajalne 94.30 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 2.40 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Guma do żucia
na 100 g
Tłuszcz 0.30 g
Tłuszcze nasycone 0.08 g
Tłuszcze nienasycone 0.22 g
Tłuszcze jednonasycone 0.08 g
Tłuszcze wielonasycone 0.14 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na gumę do żucia

Guma do żucia
na 100 g
Witamina A 0.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.00 mg
Witamina B12 0.00 µg (mcg)
Witamina C 0.00 mg
Witamina D 0.00 µg (mcg)
Witamina E 0.00 mg
Retinol 0.00 µg (mcg)
Tiamina 0.00 mg
Ryboflawina 0.00 mg
Niacyna 0.00 mg
Foliany 0.00 µg (mcg)
Beta karoten 0.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na gumę do żucia

Guma do żucia
na 100 g
Sód 1.00 mg
Potas 2.00 mg
Wapń 0.00 mg
Fosfor 0.00 mg
Magnez 0.00 mg
Żelazo 0.00 mg
Cynk 0.00 mg
Miedź 0.00 mg
Mangan 0.00 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168771/nutrients

Alergie w gumie do żucia

  • Guma do żucia - Soja i produkty pochodne

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z gumą do żucia

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto