Focaccia - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Pozostałe produkty

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w focacci oraz jakie alergie mogą powodować.
Focaccia - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze focacci - tabela

Energia i białka

Focaccia
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w focacci
Białko 8.77 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w focacci

Focaccia
na 100 g
Węglowodany 35.80 g
Węglowodany przyswajalne 34.00 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 1.80 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Focaccia
na 100 g
Tłuszcz 7.89 g
Tłuszcze nasycone 1.23 g
Tłuszcze nienasycone 6.66 g
Tłuszcze jednonasycone 5.67 g
Tłuszcze wielonasycone 0.99 g
Tłuszcze trans 0.00 g
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na focaccię

Focaccia
na 100 g
Witamina A 0.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.11 mg
Witamina B12 0.00 µg (mcg)
Witamina C 0.00 mg
Witamina D 0.00 µg (mcg)
Witamina E 1.42 mg
Retinol 0.00 µg (mcg)
Tiamina 0.47 mg
Ryboflawina 0.30 mg
Niacyna 3.67 mg
Foliany 138.00 µg (mcg)
Beta karoten 1.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na focaccię

Focaccia
na 100 g
Sód 561.00 mg
Potas 114.00 mg
Wapń 35.00 mg
Fosfor 128.00 mg
Magnez 20.00 mg
Żelazo 3.16 mg
Cynk 1.33 mg
Miedź 0.09 mg
Mangan 0.36 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/167945/nutrients

Alergie w focacci

  • Focaccia - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z focaccią

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto