Ekstrakt waniliowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Pozostałe produkty

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w ekstrakcie waniliowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Ekstrakt waniliowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze ekstraktu waniliowego - tabela

Energia i białka

Ekstrakt waniliowy
na 100 ml
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w ekstrakcie waniliowym
Białko 0.00 g
Fenyloalanina 0.00 mg

Węglowodany w ekstrakcie waniliowym

Ekstrakt waniliowy
na 100 ml
Węglowodany 0.00 g
Węglowodany przyswajalne 0.00 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 0.00 g
Sacharoza (cukier) 0.00 g
Glukoza 0.00 g
Fruktoza 0.00 g
Skrobia 0.00 g
Laktoza 0.00 g
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Ekstrakt waniliowy
na 100 ml
Tłuszcz 93.70 g
Tłuszcze nasycone 6.50 g
Tłuszcze nienasycone 87.20 g
Tłuszcze jednonasycone b/d
Tłuszcze wielonasycone b/d
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol b/d

Witaminy w przepisie na ekstrakt waniliowy

Ekstrakt waniliowy
na 100 ml
Witamina A b/d
Witamina B6 b/d
Witamina B12 b/d
Witamina C b/d
Witamina D b/d
Witamina E b/d
Retinol b/d
Tiamina b/d
Ryboflawina b/d
Niacyna b/d
Foliany b/d
Beta karoten b/d

Składniki mineralne w przepisie na ekstrakt waniliowy

Ekstrakt waniliowy
na 100 ml
Sód 0.00 mg
Potas b/d
Wapń b/d
Fosfor b/d
Magnez b/d
Żelazo b/d
Cynk b/d
Miedź b/d
Mangan b/d
Źródła danych:
  • https://www.oetker.pl/pl-pl/nasze-produkty/dodatki-do-pieczenia/aromaty/waniliowy

Alergie w ekstrakcie waniliowym

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z ekstraktem waniliowym

Przepisy z ekstraktem waniliowym

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto