Curry - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Pozostałe produkty

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w curry oraz jakie alergie mogą powodować.
Curry - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze curry - tabela

Energia i białka

Zielona pasta curry Czerwona pasta curry
na 100 g na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w curry
Białko 0.00 g 3.00 g
Fenyloalanina 0.00 mg b/d

Węglowodany w curry

Zielona pasta curry Czerwona pasta curry
na 100 g na 100 g
Węglowodany 18.75 g 15.00 g
Węglowodany przyswajalne 12.55 g 13.00 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 6.20 g 2.00 g
Sacharoza (cukier) b/d b/d
Glukoza b/d b/d
Fruktoza b/d b/d
Skrobia b/d b/d
Laktoza b/d b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Zielona pasta curry Czerwona pasta curry
na 100 g na 100 g
Tłuszcz 9.38 g 3.00 g
Tłuszcze nasycone 0.00 g 0.90 g
Tłuszcze nienasycone 9.38 g 2.10 g
Tłuszcze jednonasycone b/d b/d
Tłuszcze wielonasycone b/d b/d
Tłuszcze trans 0.00 g b/d
Cholesterol 0.00 mg b/d

Witaminy w przepisie na curry

Zielona pasta curry Czerwona pasta curry
na 100 g na 100 g
Witamina A b/d b/d
Witamina B6 b/d b/d
Witamina B12 b/d b/d
Witamina C 0.00 mg b/d
Witamina D b/d b/d
Witamina E b/d b/d
Retinol b/d b/d
Tiamina b/d b/d
Ryboflawina b/d b/d
Niacyna b/d b/d
Foliany b/d b/d
Beta karoten b/d b/d

Składniki mineralne w przepisie na curry

Zielona pasta curry Czerwona pasta curry
na 100 g na 100 g
Sód 2438.00 mg 7080.00 mg
Potas b/d b/d
Wapń 0.00 mg b/d
Fosfor b/d b/d
Magnez b/d b/d
Żelazo 2.25 mg b/d
Cynk b/d b/d
Miedź b/d b/d
Mangan b/d b/d
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1766216/nutrients
  • https://polskikoszyk.pl/house-of-asia-czerwone-curry-pasta-113-g.html?cd=1698132447&ad=66552066416&kd=&gclid=CjwKCAjwieuGBhAsEiwA1Ly_na9aXOKT8uaduSE7oJThHQzX9KephIFd42aiq48n8sJxMTZg-XuMZBoC0I4QAvD_BwE

Alergie w curry

  • Zielona pasta curry - Skorupiaki i produkty pochodne
  • Czerwona pasta curry - Soja i produkty pochodne

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z curry

Przepisy z curry

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z curry

kurczak w sosie curry kcal
Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto