Cukier waniliowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Cukier, słodkie przetwory, słodycze

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w cukrze waniliowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Cukier waniliowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze cukru waniliowego - tabela

Energia i białka

Cukier wanilinowy Cukier waniliowy
na 100 g na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w cukrze waniliowym
Białko 0.00 g 0.00 g
Fenyloalanina 0.00 mg 0.00 mg

Węglowodany w cukrze waniliowym

Cukier wanilinowy Cukier waniliowy
na 100 g na 100 g
Węglowodany 100.00 g 100.00 g
Węglowodany przyswajalne 100.00 g 100.00 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 0.00 g 0.00 g
Sacharoza (cukier) 100.00 g 100.00 g
Glukoza 0.00 g 0.00 g
Fruktoza 0.00 g 0.00 g
Skrobia 0.00 g 0.00 g
Laktoza 0.00 g 0.00 g
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Cukier wanilinowy Cukier waniliowy
na 100 g na 100 g
Tłuszcz 0.00 g 0.00 g
Tłuszcze nasycone 0.00 g 0.00 g
Tłuszcze nienasycone 0.00 g 0.00 g
Tłuszcze jednonasycone 0.00 g 0.00 g
Tłuszcze wielonasycone 0.00 g 0.00 g
Tłuszcze trans 0.00 g 0.00 g
Cholesterol 0.00 mg 0.00 mg

Witaminy w przepisie na cukier waniliowy

Cukier wanilinowy Cukier waniliowy
na 100 g na 100 g
Witamina A b/d b/d
Witamina B6 b/d b/d
Witamina B12 b/d b/d
Witamina C b/d b/d
Witamina D b/d b/d
Witamina E b/d b/d
Retinol b/d b/d
Tiamina b/d b/d
Ryboflawina b/d b/d
Niacyna b/d b/d
Foliany b/d b/d
Beta karoten b/d b/d

Składniki mineralne w przepisie na cukier waniliowy

Cukier wanilinowy Cukier waniliowy
na 100 g na 100 g
Sód 0.00 mg 0.00 mg
Potas b/d b/d
Wapń b/d b/d
Fosfor b/d b/d
Magnez b/d b/d
Żelazo b/d b/d
Cynk b/d b/d
Miedź b/d b/d
Mangan b/d b/d
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html

Alergie w cukrze waniliowym

  • brak danych
  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z cukrem waniliowym

Przepisy z cukrem waniliowym

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z cukrem waniliowym

naleśniki z serem na słodko kcal, ciasto szpinakowe kcal, ciasto krówka kcal, gofry belgijskie kcal, ciasto drożdżowe z rabarbarem kcal, tort bezowy kcal, mochi kcal, pudding z tapioki kcal, budyń czekoladowy kcal, sernik kcal, kołacz z serem kcal, racuchy drożdżowe z jabłkami kcal
Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto