Biszkopt - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Cukier, słodkie przetwory, słodycze

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w biszkopcie oraz jakie alergie mogą powodować.
Biszkopt - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze biszkoptu - tabela

Energia i białka

biszkopty
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w biszkopcie
Białko 5.40 g
Fenyloalanina 0.26 mg

Węglowodany w biszkopcie

biszkopty
na 100 g
Węglowodany 61.00 g
Węglowodany przyswajalne 60.50 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 0.50 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

biszkopty
na 100 g
Tłuszcz 2.70 g
Tłuszcze nasycone 1.26 g
Tłuszcze nienasycone 1.44 g
Tłuszcze jednonasycone 0.95 g
Tłuszcze wielonasycone 0.49 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol 102.00 mg

Witaminy w przepisie na biszkopt

biszkopty
na 100 g
Witamina A 44.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.05 mg
Witamina B12 0.24 µg (mcg)
Witamina C 0.00 mg
Witamina D 0.20 µg (mcg)
Witamina E 0.24 mg
Retinol 44.00 µg (mcg)
Tiamina 0.24 mg
Ryboflawina 0.27 mg
Niacyna 1.93 mg
Foliany 47.00 µg (mcg)
Beta karoten 4.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na biszkopt

biszkopty
na 100 g
Sód 623.00 mg
Potas 99.00 mg
Wapń 70.00 mg
Fosfor 137.00 mg
Magnez 11.00 mg
Żelazo 2.72 mg
Cynk 0.51 mg
Miedź 0.06 mg
Mangan 0.21 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/172706/nutrients

Alergie w biszkopcie

  • biszkopty - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne, Jaja i produkty pochodne

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z biszkoptem

Przepisy z biszkoptem

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z biszkoptem

ciasto góra lodowa kcal, sernik na zimno na biszkoptach kcal, ciasto tiramisu kcal, rogale świętomarcińskie kcal
Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto