Daktyle - kalorie

kcal/100g Wartość energetyczna w kJ/100g
daktyle suszone 282 1180
syrop daktylowy 310 1297
daktyle 277 1159
Powyższa liczba to przykładowa wartość kaloryczna produktu z danej kategorii deklarowana przez producentów. Wartości kaloryczne produktów pochodzących od różnych producentów mogą się nieznacznie różnić. Zawsze sprawdź wartość kaloryczną danego produktu na opakowaniu. Powyższe wartości nie mogą być podstawą do dalszych obliczeń czy szacunków.
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w daktylach oraz jakie alergie mogą powodować.
Daktyle - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Czym są kalorie?

Słowo kalorie to potoczne określenie wartości kalorycznej produktów żywnościowych, czyli wartości energii, którą dostarczamy organizmowi po spożyciu danego produktu.

Tak naprawdę kaloryczność produktu określa się w kilokaloriach (czyli inaczej mówiąc w tysiącach kalorii - kcal) a nie jak się potocznie mówi - w kaloriach. Alternatywnie wartość energetyczną danego produktu możemy też określać w kJ, czyli kilodżulach. Przyjmuje się, że jedna kilokaloria (kcal) to 4,184 kilodżula (kJ).

Poniżej przedstawiamy szczegółowe informacje, ile kalorii ma daktyle

  • Daktyle suszone - 282 kcal / 1180 kJ
  • Syrop daktylowy - 310 kcal / 1297 kJ
  • Daktyle - 277 kcal / 1159 kJ

Dowiedz się również:

Sprawdź wartość energetyczną (kalorie) dla powiązanych produktów:
Mango, Mandarynki, Winogrona, Wiśnie, Jagody, Czereśnie, Śliwki, Daktyle suszone, Figi, Migdały, Owoc kaki (persymona), Syrop daktylowy

Tabela informacyjna dla daktyli

Daktyle suszone Syrop daktylowy Daktyle
Kategoria produktu Owoce Cukier, słodkie przetwory, słodycze Owoce
Cena Sprawdź cenę daktyli
Kalorie 282 kcal/100g 310 kcal/100ml 277 kcal/100g
Alergie* b/d b/d b/d
Dieta wegańska Tak Tak Tak
Dieta wegetariańska Tak Tak Tak
Indeks glikemiczny Sprawdź indeks glikemiczny daktyli

Przepisy z daktylami

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z daktylami

kompot z suszu kcal

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto