Cukier trzcinowy - kalorie

kcal/100g Wartość energetyczna w kJ/100g
cukier trzcinowy 380 1590
Powyższa liczba to przykładowa wartość kaloryczna produktu z danej kategorii deklarowana przez producentów. Wartości kaloryczne produktów pochodzących od różnych producentów mogą się nieznacznie różnić. Zawsze sprawdź wartość kaloryczną danego produktu na opakowaniu. Powyższe wartości nie mogą być podstawą do dalszych obliczeń czy szacunków.
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w cukrze trzcinowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Cukier trzcinowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Czym są kalorie?

Słowo kalorie to potoczne określenie wartości kalorycznej produktów żywnościowych, czyli wartości energii, którą dostarczamy organizmowi po spożyciu danego produktu.

Tak naprawdę kaloryczność produktu określa się w kilokaloriach (czyli inaczej mówiąc w tysiącach kalorii - kcal) a nie jak się potocznie mówi - w kaloriach. Alternatywnie wartość energetyczną danego produktu możemy też określać w kJ, czyli kilodżulach. Przyjmuje się, że jedna kilokaloria (kcal) to 4,184 kilodżula (kJ).

Poniżej przedstawiamy szczegółowe informacje, ile kalorii ma cukier trzcinowy

  • Cukier trzcinowy - 380 kcal / 1590 kJ

Dowiedz się również:

Sprawdź wartość energetyczną (kalorie) dla powiązanych produktów:
Cukier kokosowy, Cukier, Cukier puder, Cukier waniliowy, Ksylitol, Erytrytol (erytrol), Stewia, Marcepan

Tabela informacyjna dla cukru trzcinowego

Cukier trzcinowy
Kategoria produktu Cukier, słodkie przetwory, słodycze
Cena Sprawdź cenę cukru trzcinowego
Kalorie 380 kcal/100g
Alergie* b/d
Dieta wegańska Tak
Dieta wegetariańska Tak
Indeks glikemiczny Sprawdź indeks glikemiczny cukru trzcinowego

Przepisy z cukrem trzcinowym

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z cukrem trzcinowym

ciasto zebra kcal, sos słodko kwaśny kcal, apple pie kcal, kurczak słodko kwaśny kcal, tort szwarcwaldzki kcal, pastel de nata kcal, dżem z czarnej porzeczki kcal, rolada makowa kcal, pastrami kcal
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto