Zupka chińska - indeks glikemiczny

Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
zupka chińska 52 17
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w zupce chińskiej oraz jakie alergie mogą powodować.
Zupka chińska - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wskaźnik indeksu glikemicznego zupki chińskiej

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak zupka chińska indeks glikemiczny wynosi 52, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla zupki chińskiej

Zupka chińska
Kategoria produktu Pozostałe produkty
Cena Sprawdź cenę zupki chińskiej
Kalorie Sprawdź kalorie w zupce chińskiej
Alergie* Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne
Dieta wegańska Tak
Dieta wegetariańska Tak
Indeks glikemiczny 52
(niski)

Przepisy z zupką chińską

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto