Wołowina - indeks glikemiczny

Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
polędwica wołowa - -
mięso mielone wołowe - -
żeberka wołowe - -
wątróbka wołowa - -
kostka mięsna - bulion wołowy - -
udziec wołowy - -
ozory wołowe - -
antrykot wołowy bez kości - -
mostek wołowy bez kości - -
Rostbef wołowy - -
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w wołowinie oraz jakie alergie mogą powodować.
Wołowina - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wskaźnik indeksu glikemicznego wołowiny

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak polędwica wołowa indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak mięso mielone wołowe indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak żeberka wołowe indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak wątróbka wołowa indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak kostka mięsna - bulion wołowy indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak udziec wołowy indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak ozory wołowe indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak antrykot wołowy bez kości indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak mostek wołowy bez kości indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak rostbef wołowy indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z wołowiną
Mięso, Kurczak,

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla wołowiny

Polędwica wołowa Mięso mielone wołowe żeberka wołowe Wątróbka wołowa kostka mięsna - bulion wołowy Udziec wołowy ozory wołowe antrykot wołowy bez kości mostek wołowy bez kości Rostbef wołowy
Kategoria produktu Mięso i przetwory Mięso i przetwory Mięso i przetwory Mięso i przetwory Pozostałe produkty Mięso i przetwory Mięso i przetwory Mięso i przetwory Mięso i przetwory b/d
Cena Sprawdź cenę wołowiny
Kalorie Sprawdź kalorie w wołowinie
Alergie* b/d b/d b/d b/d Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne, Soja i produkty pochodne, Seler i produkty pochodne b/d b/d b/d b/d b/d
Dieta wegańska Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie
Dieta wegetariańska Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie
Indeks glikemiczny b/d b/d b/d b/d b/d b/d b/d b/d b/d b/d

Przepisy z wołowiną

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto