Ser kozi - indeks glikemiczny

Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
ser kozi twardy 0 0
ser kozi miękki 0 0
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w kozim serze oraz jakie alergie mogą powodować.
Ser kozi - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wskaźnik indeksu glikemicznego koziego sera

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak ser kozi twardy indeks glikemiczny wynosi 0, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak ser kozi miękki indeks glikemiczny wynosi 0, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z kozim serem
Ser żółty, Ser feta, Ser pleśniowy,

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla koziego sera

ser kozi twardy Ser kozi miękki
Kategoria produktu Mleko i przetwory mleczne Mleko i przetwory mleczne
Cena Sprawdź cenę koziego sera
Kalorie Sprawdź kalorie w kozim serze
Alergie* Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Dieta wegańska Nie Nie
Dieta wegetariańska Tak Tak
Indeks glikemiczny 0
(niski)
0
(niski)

Przepisy z kozim serem

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto