Ryż do sushi - indeks glikemiczny

Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
ryż do sushi - -
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w ryżu do sushi oraz jakie alergie mogą powodować.
Ryż do sushi - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wskaźnik indeksu glikemicznego ryżu do sushi

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak ryż do sushi indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z ryżem do sushi
Makaron ryżowy, Ryż, Ryż brązowy, Ryż basmati, Ryż jaśminowy, Ryż parboiled, Czarny ryż, Dziki ryż,

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla ryżu do sushi

Ryż do sushi
Kategoria produktu Produkty zbożowe
Cena Sprawdź cenę ryżu do sushi
Kalorie Sprawdź kalorie w ryżu do sushi
Alergie* b/d
Dieta wegańska Tak
Dieta wegetariańska Tak
Indeks glikemiczny b/d

Przepisy z ryżem do sushi

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto