Papier ryżowy - indeks glikemiczny

Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
papier ryżowy - -
arkusze nori 4 2
jadalny papier do ciast - -
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w papierze ryżowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Papier ryżowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wskaźnik indeksu glikemicznego papieru ryżowego

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak papier ryżowy indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak arkusze nori indeks glikemiczny wynosi 4, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak jadalny papier do ciast indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z papierem ryżowym
Ryż, Komosa ryżowa, Wafle ryżowe, Płatki ryżowe,

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla papieru ryżowego

Papier ryżowy arkusze nori Jadalny papier do ciast
Kategoria produktu Produkty zbożowe Pozostałe produkty Pozostałe produkty
Cena Sprawdź cenę papieru ryżowego
Kalorie Sprawdź kalorie w papierze ryżowym
Alergie* b/d b/d b/d
Dieta wegańska Tak Tak Tak
Dieta wegetariańska Tak Tak Tak
Indeks glikemiczny b/d 4
(niski)
b/d

Przepisy z papierem ryżowym

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto