Papier ryżowy - indeks glikemiczny

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w papierze ryżowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Papier ryżowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy
Indeks glikemicznyŁadunek glikemiczny
papier ryżowy--
arkusze nori42
jadalny papier do ciast--
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Wskaźnik indeksu glikemicznego papieru ryżowego

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak papier ryżowy indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak arkusze nori indeks glikemiczny wynosi 4, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak jadalny papier do ciast indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z papierem ryżowym
Ryż, Komosa ryżowa, Wafle ryżowe, Płatki ryżowe

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla papieru ryżowego

Papier ryżowyarkusze noriJadalny papier do ciast
Kategoria produktuProdukty zbożowePozostałe produktyPozostałe produkty
Alergie*b/db/db/d
Dieta wegańskaTakTakTak
Dieta wegetariańskaTakTakTak
Indeks glikemicznyb/d4
(niski)
b/d

Przepisy z papierem ryżowym

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z papierem ryżowym

sajgonki kcal
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto